Reizen naar Luxemburg in Corona-tijd

Laatste update 9 mei

 

Beste campinggast,

 

Eindelijk is de tijd aangebroken om Camping Simmerschmelz weer te bezoeken. Ondanks dat de grenzen nog niet officieel geopend zijn, bestaat er een mogelijkheid om op uw favoriete vakantiebestemming te komen, namelijk met een reserveringsbevestiging (en uiteraard geldig ID). Op 8 mei is door zowel de Luxemburgse als de Belgische autoriteiten bevestigd, dat u zonder hinder door België naar uw vakantiebestemming in Luxemburg kunt reizen. Lees eventueel dit artikel

Helaas geldt dit niet voor Belgische campinggasten, die mogen van hun regering pas weer vanaf 8 juni meerdaagse reizen over de grens maken.

Mocht u naar Luxemburg willen komen, geeft u dan de periode en naam, voornaam en geboortedatum aan van iedereen die met u reist (binnen uw gezin, anders max 2 personen per auto), dan sturen wij u een Franstalige bevestiging, die u aan de Waalse politie of douane kunt tonen, als daar om gevraagd wordt.

Bij contact met anderen dan uw eigen gezin, zal de 2-meter afstand moeten worden gehouden en een mond-neus-bescherming gedragen moeten worden.

Houdt u er rekening mee dat we maar een bepaald aantal gasten mogen toelaten op onze camping en dat uw aanvraagdatum niet gegarandeerd is.

Let op:

  • reizen naar Luxemburg geschiedt geheel op eigen risico!
  • In Luxemburg is momenteel het dragen van een mondkapje verplicht, indien de afstand van 2m niet kan worden gegarandeerd, dus bijvoorbeeld in openbaar vervoer, winkels en benzinestations.

 

 

 

Op camping Simmerschmelz

Het algemene sanitair op de camping moet helaas voorlopig nog gesloten blijven, dus reserveringen zijn alleen mogelijk voor kampeerders met eigen sanitaire voorzieningen.

Wij verhuren tevens stacaravans en cottages met sanitair, zie hiervoor tabblad tarieven en tabblad reserveren.

Uiteraard houden wij ons aan de Corona-richtlijnen van de Luxemburgse staat en verwachten van u hetzelfde. De laatste informatie hierover kunt u zien op de affiches bij de snackbar, bij de receptie of in onze nieuwe campingapp te downloaden via Playstore. of ITunes  en de volgende (QR code)

 

                          

Eten en drinken in Corona-tijd

 

Tot (waarschijnlijk 1 juni) blijft de bistro gesloten. Afhaalmaaltijden zijn wel mogelijk, zie hiervoor ons menukaart Zo kunt u ook drankjes en verpakt ijs afhalen.

Verse broodjes bakken we nog steeds iedere dag, bestellen kan via een berichtje of via onze nieuwe app te downloaden via Playstore. of ITunes De broodjes liggen dan ’s morgens klaar bij de receptie.

Nogmaals: In Luxemburg is op dit moment het dragen van een mondkapje verplicht, indien de afstand van 2 meter niet kan worden gegarandeerd, bijvoorbeeld in o.a. het openbaar vervoer, benzinestations en de winkels.

 

Graag tot ziens op Camping Simmerschmelz!