Actief

Voor een actieve vakantie zit je goed bij Camping Simmerschmelz. Als je een liefhebber bent van wandelen of fietsen is het optimaal genieten. Bekijk snel de mooiste routes die je kan maken tijdens de vakantie.

Wandelen

De bekendste en de leukste wandelroute van Luxemburg is de Vallei van de Zeven Kastelen. In de regio Guttland vind je veruit de meeste kastelen van Luxemburg. 7 kastelen daarvan zijn omgedoopt tot de Vallei van de Zeven Kastelen. De wandelroute langs al deze kastelen is bij elkaar 37 kilometer lang. De route brengt je door een prachtige, groene omgeving langs verschillende kleine dorpen en weilanden. De kastelen kan je niet van binnen bezoeken, maar bij sommige kastelen kan je wel de tuin in. Geniet tijdens de wandeling van een fantastisch uitzicht op de kastelen en de natuurrijke omgeving.  Een andere optie is om de route van de Vallei van de Zeven Kastelen met de te auto ontdekken. Deze route is ook 37 kilometer lang.

Fietsen

Luxemburg is slechts 82 kilometer lang en 54 kilometer breed, maar desondanks is er ruim 600 kilometer aan fietsroutes aanwezig in het land. Voor een fietsvakantie zit je dus goed in Luxemburg.

      • Vallei van de 7 Kastelenroute- Je kan deze route niet alleen wandelend, maar ook fietsend doen. Fiets tijdens deze route van 27 kilometer langs de mooiste kastelen van Luxemburg. De fietsroute is heuvelachtig. Als je de route met kinderen wilt afleggen is de beste optie om met de auto de route te volgen.
      • Rondje vanuit Walferdange- Deze fietstocht van ruim 39 kilometer brengt je in en om Luxemburg-Stad. Bijna de hele route is op een verharde weg. Ontdek hoe mooi de omgeving is rond de hoofdstad van Luxemburg.
      • Rondje vanuit Schifflange- Voor deze fietstocht van ruim 41 kilometer is een goede conditie vereist. Ook hier fiets je door prachtige bossen.  Ga wel goed voorbereid op pad, want voor deze route heb je een goede conditie nodig.

Mountainbike tips

Zwembad

Het zwembad bestaat uit twee gedeeltes. Elk gedeelte meet 11x11 meter waarvan het kinderbad 0,40cm diep is en het andere 1,30cm diep.
Spelen in het water

Actieve ontspanning in de natuur

Voor een actieve vakantie zit u goed bij Camping Simmerschmelz. Als u een liefhebber bent van wandelen of fietsen zit u goed op onze camping in Luxemburg. Bekijk snel de mooiste routes die u kunt maken tijdens uw vakantie.
Actief erop uit

Gegarandeerd veel speelplezier

Voor kinderen valt er veel te beleven op en rond ons kampeerterrein. Over de hele camping zijn speelmogelijkheden.
Buiten spelen en op avontuur

Life Is Best When You’re Camping