Cultuur

In 10 minuten ben je vanaf de camping op de E25. Dat maakt uitstapjes naar België of Duitsland heel makkelijk. Maar ook in Luxemburg zelf is genoeg te beleven. Lees snel verder voor enkele tips van onze receptie voor een heerlijk dagje uit.

Hoogtepunten in de buurt van Camping Simmerschmelz

    • Bezoek Luxemburg-Stad– Op slechts 25 minuten rijden van Camping Simmerschmelz bevindt zich Luxemburg-Stad.De hoofdstad van Luxemburg is niet erg groot, maar zit boordevol culturele verrassingen. Zo zijn er verschillende musea om de dag in door te brengen. De oude stad is ook prachtig om doorheen te wandelen. Bezoek daarnaast bijvoorbeeld het Groothertogelijk Paleis, de Adolfsbrug en de Kazematten. De Kazematten staan zelfs op de werelderfgoedlijst van Unesco. Sluit de dag af bij één van de heerlijke restaurants in de oude binnenstad.
    • Ga naar de Duitse stad Trier– Op een uur van de camping bevindt zich de Duitse stad Trier. Trier is de oudste stad van Duitsland met prachtige bezienswaardigheden. Bezoek de Porta Nigra. Dit is de stadspoort van Trier. Daarnaast is het Amfitheater zeker een bezoek waard. Hier hebben daadwerkelijk gladiatoren gevechten plaatsgevonden. Sluit de dag af met een heerlijk hapje en drankje bij de Grote Markt. Dit is één van de mooiste pleinen van Duitsland!
    • Metz in Frankrijk– Ook op een uur rijden van de camping vind je de stad Metz. Deze stad zit boordevol bezienswaardigheden en leuke pleintjes voor een hapje of drankje. Bezoek bijvoorbeeld de Botanische Tuin en de Jardin Boufflers. Ook de jachthaven van Metz is zeker een bezoek waard. Voor een cultureel uitje is Centre Pompodou een aanrader. Dit is een modern museum waar verschillende tentoonstellingen worden gehouden. Misschien heb je aan één dag Metz niet eens genoeg…

Enkele culturele uitjes op een rij

Camperplaatsen

Camping Simmerschmelz beschikt over 12 verharde camperplaatsen.
365 dagen per jaar geopend

Actieve ontspanning in de natuur

Voor een actieve vakantie zit je goed bij Camping Simmerschmelz. Als je een liefhebber bent van wandelen of fietsen dan is onze camping in Luxemburg jouw ideale verblijfsplaats. Bekijk snel de mooiste routes die je kunt maken tijdens de vakantie.
Actief erop uit

Dineren en borrelen in de Bistro

Ben je op doorreis of verblijf je langer op onze camping in Luxemburg? In onze Bistro kan je 365 dagen per jaar heerlijk dineren en borrelen.
Bekijk onze Bistro

Life Is Best When You’re Camping